Hyppää sisältöön

Tullin verkkosivut ovat uudistuneet – myös Tilastoinnin osio

Julkaisuajankohta 24.4.2024 15.40
Tiedote

Uuden tulli.fi-sivuston Tilastot-osiossa on panostettu erityisesti selkeyteen ja käytettävyyteen. Intrastat ohjeteksteistä on pyritty saamaan asiakkaille mahdollisimman helppoja ja ymmärrettäviä. Sivuston kehittäminen jatkuu myös julkaisun jälkeen, joten toivomme asiakkailta palautetta ja mielipiteitä uudesta sivustosta.

Tärkeimmät ja käytetyimmät sisällöt esitetään sivuilla aiempaa selkeämmin. Tilastojulkaisut, tilastotietokanta ja Intrastat-ohjeet löytyvät aiempaa helpommin. Sisältöä on karsittu vanhojen julkaisujen osalta, mutta tarvittaessa ne ovat saatavilla tilastopalvelusta.

Yritysasiakkaiden intrastat-ohjeet ovat selkeytyneet, ja ne ovat helpommin löydettävissä. Tieto ajankohtaisista asioista ja Intrastat-ilmoituspalvelusta sekä asiakaspalvelusta on esillä paremmin. Tullin tilastoinnin osio löytyy osoitteesta tilastot.tulli.fi.

Uudella sivustolla on näkyvissä myös Tullin uusi visuaalinen ilme, joka otetaan myöhemmin vaiheittain käyttöön myös Tullin muissa verkkopalveluissa ja materiaaleissa.

Tutustu myös Tullin uuteen sivustoon osoitteessa tulli.fi.

Sivustoa on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa

Koko Tulli.fi-sivuston uudistuksessa on hyödynnetty sivuston käyttäjiltä saatua tietoa ja palautetta sekä asiakastyötä tekevien tullilaisten osaamista. Uuden sivuston toimivuutta ja ymmärrettävyyttä on myös testattu asiakkaiden kanssa, ja uuden sivuston kehitysversio on ollut asiakkaiden kommentoitavana.

Sivuston kehittäminen jatkuu – osa ohjeista on vielä vanhalla sivustolla

Tällä hetkellä suuri osa sisällöstä on jo uudella sivustolla uudessa muodossaan. Sivusto on kuitenkin vielä osittain keskeneräinen ja osa asioista löytyy vielä vanhan sivuston kautta. Kesän ja alkusyksyn aikana myös loput sisällöt siirtyvät uudelle sivustolle, ja sen jälkeen vanha sivusto poistuu kokonaan käytöstä.

Anna meille palautetta

Tulli.fi-sivuston kehittäminen jatkuu, ja toivommekin asiakkailta palautetta uudesta sivustosta, erityisesti Tilastoinnin osiosta. Kerro meille, mikä toimii ja missä voisimme vielä parantaa sivustoa. Voit antaa sivustosta palautetta palautelomakkeella.

Tilastotiedote