Hoppa till innehåll

Tullens webbplats har förnyats – även webbsidorna för statistik

Utgivningsdatum 24.4.2024 15.40 | Publicerad på svenska 25.4.2024 kl. 12.34
Pressmeddelande

På de nya webbsidorna för Tullens statistik, som ingår i Tullens nya webbplats, har vi lagt särskilt fokus på tydlighet och användbarhet. Vi har strävat efter att Intrastat anvisningarna är så lättförståeliga och klara som möjligt för våra kunder. Vi fortsätter utveckla webbplatsen även efter att den tagits i bruk och därför tar vi gärna emot respons och åsikter om den.

Innehållet i de mest centrala och mest använda webbsidorna har förtydligats. Det är nu lättare än tidigare att hitta de viktigaste och mest lästa webbsidorna som till exempel statistikpublikationerna, statistikdatabasen och Intrastat-anvisningarna. Äldre statistikpublikationer har tagits bort men de är tillgängliga och kan fås på begäran från statistikservicen.

Intrastat-anvisningarna för företag har förtydligats och det är lättare att hitta uppgifterna. Information om aktuella ärenden och Intrastat-deklarationstjänsten samt kundservice har lyfts fram bättre. Webbsidorna för Tullens statistik finns på adressen tilastot.tulli.fi/sv/.

På den nya webbplatsen visar vi också upp Tullens nya visuella identitet, som gradvis kommer att implementeras även i Tullens övriga nättjänster och material.

Bekanta dig även med Tullens nya webbplats på adressen tulli.fi/sv/.

Webbplatsen har utvecklats tillsammans med kunderna

Vid förnyandet av Tullens webbplats tulli.fi har vi utnyttjat information och respons som vi fått av webbplatsens användare samt kompetensen hos de tullanställda som utför kundarbete. Vi har också testat den nya webbplatsens funktionalitet och begriplighet med våra kunder och kunderna har också haft möjlighet att kommentera utvecklingsversionen av webbplatsen.

Utvecklingen av webbplatsen fortsätter – en del av anvisningarna ännu kvar på den gamla webbplatsen

Största delen av anvisningarna finns redan i sin nya form på den nya webbplatsen. Webbplatsen är dock ännu delvis halvfärdig och en del av innehållet finns fortfarande kvar på den gamla webbplatsen. Vi överför det resterande materialet till den nya webbplatsen under sommaren och början av hösten, varefter den gamla webbplatsen helt tas ur bruk.

Ge oss respons

Vi fortsätter alltså att utveckla tulli.fi-webbplatsen och därför önskar vi höra vad våra kunder tycker om den. Berätta för oss vad som fungerar och hur webbplatsen kunde göras ännu bättre. Du kan ge respons om webbplatsen med en responsblankett.

Statistikmeddelande